Stresliyken sadece dondurulmuş üzüm tüketin! Uzmandan tavsiye: ‘Anında sakinleştiriyor’

Kimileri stresliyken hiçbir halde yemek yiyemezken bazıları gerilim anında olağana kıyasla çok daha fazla yemek yer ve bunun o anı hafifleteceğine inanır lakin bu gereksiz kalori alımından diğer bir şey değildir.

Uzman Dr. Jason Singh stres anında yemek yeme isteğiniz çok yükselirse bu durumu nasıl direktörüz gerektiğini anlatıyor.

Çözümün dondurulmuş yiyeceklerde olduğuna inanan Singh birkaç ipucu verdi. Dr. Singh’e göre dondurulmuş üzüm üzere minik meyvelerin dondurularak tüketilmesi bu anlarınızda sizin için en yeterli tahlil olabilir.

Dr. Singh, “Soğuk hava ağızdaki TRPM8 reseptörlerini harekete geçiriyor, bu da dopamin salınımını tetikliyor ve gerilim anında aradığımız hazzı elde etmiş oluyoruz” dedi.

Yapmanız gereken şey üzüm taneleri, yaban mersini üzere minik taneli meyveleri dondurucuya atmanız ve stresliyken bu eserleri buzluktan çıkarıp tüketmeye başlamanız.

Ağza atıldığında erimeye başlayarak etkin hale gelen TRPM8 reseptörleri, beyindeki dopamini tüketen bir nöropeptit olan CGRP salınımını baskılayabilir ve bedende gerilimli durumlara karşılık veren bir anti-inflamatuar protein olan interlökin-10 düzeylerini artırabilir.

Singh ayrıyeten üzümlerin verdiği serinlik hissinin parasempatik hudut sistemini harekete geçirerek kalp atış suratını ve teneffüsü yavaşlattığını, kan basıncını ve kortizol düzeyini düşürdüğünü ve sindirimi kolaylaştırdığını söyledi.

Son olarak Dr. Singh, üzüm çiğnemenin tükürük bezlerini uyararak tükürük ürettiğini, böylelikle beyninizi bir şeyler yediğinizi ve tok olduğunuzu düşünmesi istikametinde kandırdığını söyledi. Bu yüzden bir dahaki sefere kendinizi gerilimli hissettiğinizde dondurulmuş üzümlere uzanmak en yeterli tahlil olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir